Sponsoren

Stichting Timmerdorp Gorinchem organiseert een jaarlijks terugkerend evenement voor kinderen vanaf 5 jaar tot en met groep 8 van de basisschool, ongeacht welke leeftijd de kinderen dan hebben. De kinderen houden zich een week lang bezig met het bouwen en versieren van hutten, sport en spel. De entreeprijs voor dit evenement wordt zo laag mogelijk gehouden zodat ook kinderen waarvan ouders een kleiner budget hebben mee kunnen doen, daarom kan Timmerdorp alleen mogelijk gemaakt worden door de inzet van vrijwilligers en sponsoren.

Jaarlijks zijn er gemiddeld 600 kinderen en 100 vrijwilligers uit Gorinchem en omstreken aanwezig op het Timmerdorp terrein Buiten de Waterpoort. Al deze mensen kijken het hele jaar uit naar deze week. Om u een indruk te geven van wat er allemaal gebeurd tijdens het Timmerdorp geven wij u een kleine impressie.

Vrijdag, zaterdag en zondag – Voorbereiden
Het weekend voorafgaand aan het Timmerdorp is keihard werken! Een groot aantal vrijwilligers zorgt dat het kale terrein Buiten de Waterpoort wordt opgebouwd tot een heus Timmerdorp.

Maandag – Hutten bouwen
Het Timmerdorp wordt geopend door de Gorinchemse burgemeester samen met de burgemeester en wethouders van Timmerdorp. Hierna kiezen de kinderen hun groepjes en starten ze met het bouwen van de hutten.

Dinsdag – Nog meer bouwen

De dinsdag staat volledig in het teken van het bouwen. Er ontstaan echte paleisjes met meerdere verdiepingen welke door de organisatie worden beoordeeld op stevigheid voordat de kinderen op de verdieping mogen spelen. Veiligheid staat natuurlijk voorop!

Woensdag – Versieren van de hutten

De laatste spijkers worden nog snel geslagen want in de loop van de dag mogen de hutten worden beschilderd.

Donderdag – Sport- en speldag

Voor de vrijwilligers begint deze dag ontzettend vroeg, het hele terrein wordt namelijk vol gezet met verschillende attracties zoals springkussens, hindernisbanen en waterattracties. De kinderen bezoeken deze attracties individueel of in groepsverband.

Vrijdag – Afsluiting
Voor de kinderen is dit de laatste dag. Zij verzamelen zich in de grote tent waar een artiest een programma zal verzorgen. Na het optreden gaan de kinderen en vrijwilligers zich klaarmaken voor een optocht door de stad. Tijdens de optocht wordt het terrein al zo veel mogelijk opgeruimd en afgebroken. Bij terugkomst van de optocht rijdt er een sjofel rond om alle hutten op een grote hoop te schuiven. Zodra alle hutten op één grote hoop liggen, wordt deze stapel onder begeleiding van de brandweer aangestoken. Dit gigantische vuur symboliseert het einde van een super gezellige week.

Zaterdag – Opruimen
Een klein groepje vrijwilligers ruimen de laatste spullen op zodat het terrein weer helemaal leeg is.

U begrijpt inmiddels wel dat wij uw bijdrage goed kunnen gebruiken. Alle deelnemers en vrijwilligers zullen deze bijdrage ontzettend waarderen! Wij staan ook open voor sponsoring in de vorm van goederen of diensten.

Wat krijgt u of uw bedrijf hiervoor terug ?
Dit is afhankelijk van hetgeen u sponsort, meer informatie kunt u terugvinden in ons sponsorbeleid.

Wilt u een bijdrage leveren of heeft u nog vragen? Neem contact met ons op.